Anime Manga Fan Art Forumu
 
AnasayfaKapıTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Yemek Aletleri

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Desire
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 120
Kayıt tarihi : 01/05/09
Yaş : 32

MesajKonu: Yemek Aletleri   Çarş. Ekim 21, 2009 10:11 am

Mushiki veya seiro
Bunların her ikisi de buharla haşlanarak yapılan yemeklerde kullanılırlar. Yuvarlak ve üst üste olanlarına mushiki kare şeklinde olanlarına seiro denir.


Suribachi

Öğütme kasesi anlamındadır.Dışı parlak içi ise rende şeklinde topraktan yapılmışlardır. Bu alet ilk olarak ilaç yapımında kullanmak için kullanılmıştır günümüzde susam fasulye biber veya diğer baharatların öğütülmesi için kullanılmaktadır. Suribachiler genelde 10 ila 30 cm çapında yapılırlar ve öğütmek için surikogi denilen tahtadan yapılma bir havan kullanılır.


Takoyakikado

Takoyaki (içinde ahtapot parçaları bulunan yuvarlak hamur ruloları)yapmak için kullanılan alettir. Günümüzde evde yapmak amacı ile elektrikli olanları da satılmaktadır.


Ami shakushi

Yemeklerin köpüğünü almak veya kızartmaları yağdan çıkartmak için kullanılan süzgece verilen addır.


Kushi

Yemek yaparken kullanılan uzun şişlerdir. Genelde yemekleri ızgara veya kızartma yaparken kullanılır. 20 ile 35 cm arasında değişen uzunlukları vardır. Demir tahta veya bambu dan yapılan çeşitleri vardır.


Makisu

Birbirlerine pamuk ipliği ile bağlanmış bambu çubuklarıdır. Genelde makizushi (“yuvarlak sushiler”) yapmak için kullanılır fakat omlet gibi diğer yumuşak yiyeceklere şekil vermek veya yiyeceklerin suyunu sıkarak çıkarmak için de kullanılırlar.Bambu ve tahtadan yapılan birçok çeşitleri bulunur. Genelde 25x25 cm boyutlarındadırlar.


Oroshigane

Japonların turp wasabi veya zencefil püresi yapmak için kullandıkları alettir. Bunların köpek balığı derisinden yapılanları da mevcut olmakla birlikte evlerde genelde kullanılanları alüminyum veya çelikten yapılırlar.


Shamoji

Japon pilavı veya sushi pilavını karıştırmak veya servis yapmak için kullanılır. Geleneksel olanları bambu tahta veya lake den yapılırlar fakay günümüzde genelde daha ucuz olan plastikleri tercih edilmektedir.


Urokotori

Balıkları hazırlarken pullarını temizlemek için kullanılan alettir. Alternatif olarak balık pulları bıçak ile de çıkarılabilir fakat balığın derisine veya etine zarar verme riski olduğundan Japonlar urokotori kullanmayı tercih ederler.


Suihanki

Japon pilavı pişirmek için kullanılan Japon mutfaklarının olmazsa olmazlarından bir alettir. Eskiden gazlı olanları da bulunmasına rağmen günümüzde oldukça modern elektrikle çalışanları kullanılmaktadır. En büyük özelliği pilavı haşladıktan sonra günlerce taze ve sıcak tutma özelliğine sahip olmasıdır.



Japon forum dan alıntıdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://fanart.turkforumpro.com
 
Yemek Aletleri
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kıvanç Tatlıtuğ Tercihleri
» Pirinç Pilavı (Gohan)
» Scrollbars Kaydırma Çubukları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Anime Manga Fan Art :: Japon Kültürü :: Uzak Doğu Yemekleri-
Buraya geçin: